Hur ofta skyltar du om i din ehandel?

Tips och råd om e-handel

Merchandising – vad ehandlare bör lära sig från retail.

En framgångsrik butiksägare vet vikten av att skylta om i sin butik. Inte bara skyltfönstret – som nästan veckovis bör byggas om för att dra in trafik in till butiken – utan också att bygga om och flytta sortimentet i butiken. Inom ehandeln läggs det mycket energi på att dra besökare till ehandeln, ”acquisition”, men när besökaren eller kunden väl är inne i butiken så blir det lätt samma gamla sortiment och struktur. En del har senast tillagda produkter i en egen kategori eller på startsidan, men i övrigt görs lite.

De framgångsrika ehandlare som förstått detta har s.k. visual merchandisers som jobbar med att ”skylta om” i ehandeln. Nyckeltalet på denna förändringstakt kallas ”SAI” – Site Activity Index och är ett mätetal som säger hur ofta en site förändras.
Ändringarna kan bestå i Content-uppdateringar, nya produkter, nya kategorier, i stort sett det mesta. Både det visuella och texter mäts, så det räcker inte att en rubrik har bytts ut. 

1. Det påverkar försäljningen – konverteringsgraden (CR) går upp (precis som i den fysiska butiken),

2. Det har positiv effekt på ditt organiska sök – Google älskar nytt och uppdaterat innehåll.

3. Det har en positiv effekt på din tillväxt, man kan se ett tydligt att ehandel med stor tillväxt har också ett högt SAI-tal* (källa siteactivityindex.com). 

Snitt tillväxt / Sai

Kategoriledare inom ehandel vs de med låg tillväxt och SAI *källa siteactivityindex.com

SAI mäts i procent, så ett SAI på 50% innebär att en site har ändrat hälften av sitt innehåll. Detta mäts över ett tidsspann på 2 dagar. I extremerna finns 0% (ingen förändring har skett) och 100% (hela sidan har förändrats). Det genomsnittliga SAI är 20% för de sidor som indexeras idag. Det betyder alltså att hemsidor i snitt ändrar 1/5 av innehållet varje dag.

Så, hur jobbar ni med uppdatering och förändring av content i ehandeln? Att konstant vara kreativ på beställning och behöva skapa nytt innehåll löpande är inte enkelt. Kontakta oss så kan vi berätta om hur vi jobbar med schemaläggningsverktyget för content i Adobe Magento 2 för att driva försäljning och kundupplevelse genom föränderligt innehåll.

 

Av niklas.helgesson

Dags att sätta igång med ehandel?

Har du frågor om hur det är att jobba med ledande globala e-handelslösningar, i ett grymt team och med supertrevliga kunder? D u kan alltid skicka en öppen ansökan, eller komma in på en kaffe på vårt kontor i Centrala Göteborg.

Veckans tips om ehandel

Veckans tips om ehandel

Varför är e-handel så kul? Lika roligt som det är för oetablerade artister att Spotify kom till, lika roligt är det för både konsumenter och butiker att näthandeln kom till.  Vid första anblick ansåg inte många av de stora artisterna att Spotify’s affärsidé var...

läs mer
99% av Svenskarna läser detta content?

99% av Svenskarna läser detta content?

  Vilken typ av content läser 99% av svenska konsumenter?   Det finns en typ av User Generated Content (UGC), som är otroligt effektivt på att driva sälj och bygga varumärke. Kund-reviews så klart. Enligt en studie av review-företaget Trustpilot (12/2020) så...

läs mer
Top E-Commerce Developers in Sweden

Top E-Commerce Developers in Sweden

eComero AB Receives Clutch 2021 Best E-Commerce Developer Award "A single Google search about e-commerce website developers will show a ton of vendors. You may come across a number of underwhelming agencies that may not give you your money’s worth. It’s important to...

läs mer