Välj en sida

99% av Svenskarna läser detta content?

Content Marketing - Reviews

 

Vilken typ av content läser 99% av svenska konsumenter?

 

Det finns en typ av User Generated Content (UGC), som är otroligt effektivt på att driva sälj och bygga varumärke. Kund-reviews så klart. Enligt en studie av review-företaget Trustpilot (12/2020) så är det endast 1 % av Svenska konsumenter under 50år som aldrig läser omdömen. (Källa: Trustpilot)

Och det fina här är att du inte behöver skriva något själv, det är ju kunderna som producerar detta innehåll!

 

 

Men varför är det få som lyckas?

 

Strategi, strategi, strategi.

Det måste vara en väl utarbetad och förankrad strategi att jobba med reviews. Vilka kanaler tillåts? ”alla”?.Hur kureras dessa? Vem äger ansvaret hos er som review-ansvarig? Kundtjänst brukar det vara, men är det inte en stor de av er marknadsföring och säljprocess att ha bra kundomdömen? Trustpilot menar det i alla fall.

Miljö.

Det som kan vara värt att tänka på är att de felsta konsumenter uppskattar reviews som inte är ”på den egna siten”, utan att ett (oberoende) 3:eparts företag står för tjänsten. Det kan te x vara google reviews, där man både visar sina reveiws i google sökning, på My Business och med en Widget – även på egna siten. Det kan givetvis också vara Trustpilots verktyg. Yotpo gör bra system för produktreviews osv.

ecomero Google Reviews

 

Ömsesidighet.

Hur samlar du in reveiws? Det bör vara på ett sånt sätt att dina kunder förstår var de ska skriva, och var den kommer att visas. Det är inte fel att be om en review efter kontakt med kundtjänst – men ha processen att hantera de reviews som är ofördelaktiga också. Att radera reviews som inte lovordar produkten är inte sunt, utan de behöver hanteras på ett intelligent och transparent sätt. Det bygger trovärdighet – och det är detta som reviews till stor del handlar om.

 

Slutgiltligen.

Svenskarna litar i allmänhet på andra människor, men så är inte alltid fallet när det gäller online. Precis som konsumenter världen över spenderar svenskarna tid på att samla in information om produkter eller tjänster innan de bestämmer sig för ett köp. Sverige är ett av de länder i världen där den sociala tilliten är som allra störst.

Efter rekommendationer från den närmaste sociala kretsen (som vänner och familj), vägs andra informationskällor mot varandra. Bland dessa litar svenskarna mest på onlineomdömen på omdömesplattformar såsom Google, YotPo och Trustpilot, och allra minst på information från företaget och reklam.

 

Av niklas.helgesson

Dags att sätta igång med ehandel?

Har du frågor om hur det är att jobba med ledande globala e-handelslösningar, i ett grymt team och med supertrevliga kunder? D u kan alltid skicka en öppen ansökan, eller komma in på en kaffe på vårt kontor i Centrala Göteborg.

Veckans tips om ehandel

Veckans tips om ehandel

Varför är e-handel så kul? Lika roligt som det är för oetablerade artister att Spotify kom till, lika roligt är det för både konsumenter och butiker att näthandeln kom till.  Vid första anblick ansåg inte många av de stora artisterna att Spotify’s affärsidé var...

läs mer
Top E-Commerce Developers in Sweden

Top E-Commerce Developers in Sweden

eComero AB Receives Clutch 2021 Best E-Commerce Developer Award "A single Google search about e-commerce website developers will show a ton of vendors. You may come across a number of underwhelming agencies that may not give you your money’s worth. It’s important to...

läs mer
Strategiskt samarbete mellan eComero och Wikström Media

Strategiskt samarbete mellan eComero och Wikström Media

Wikström Media och eComero                                                                                              Pressmeddelande 22.10.2020 Svensk-finskt lagarbete hjälper kunderna undvika näthandelns fallgropar   E-handelsexperten eComero Management...

läs mer